HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Maya Pedal - Tippek a bringa alternatív használatára Guatemalaból

2010.06.17. 15:28 polyak.zsuzsa

Amíg tehát Ausztráliában a nyomtató patronból épült bringautat ünneplik, Guatemalában a kerékpár egészen más funkciót tölt be egyre több családnál. A National Geographic utazó blogja a jármű sokrétű és érdekes felhasználásról számolt be: a Massachusetts Institute of Technology által támogatott Maya Pedal műhely kézzel működtethető, olcsó gépeket készített régi kerékpárokból. A szerkezetek például alkalmazhatók mobil-kútként, kukorica cséplőként, kávébabot fejtenek, de smoothiet is készíthetünk velük. A mosógép és a generátor pedig már félúton jár a megvalósulás felé.

Mivel az ország jelentős részén problémát okoz az áramellátás, az újgenerációs "háztartásigépek” nagy segítséget jelentenek a helyi farmereknek, családoknak.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindeközben kímélik a környezetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr234681648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása