HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Gigantikus önellátó luxustömb épül Vietnamban - kár, hogy csúnya

2010.06.19. 12:45 polyak.zsuzsa

A Ho Chi Minh városba tervezett 129 m magas, 37 emeletes épületegyüttes inkább hasonlít egy klasszikus amerikai tengerparti hullámvasútra, mintsem egy 21. századi, emberi léptékű lakó –és irodaházra, de hát ez a növekvő Távol-Kelet.

A 2012-ben átadásra kerülő tömbben irodákon és minden irányba remek kilátással rendelkező luxuslakáson túl boltok és egyéb közösségi terek is helyet kapnak. A DWP Architects által tervezett lakótelep-szerű épület személy szerint nekem nem tetszik, azonban az ‘Everrich 2 Apartments’ névre keresztelt tömbnek zöld-szempontból számos mintaértékű eleme van.

A tervezők szerint az épület „hullámzása” és egész kialakítása a természetes tájra emlékeztet, és lakni/dolgozni is hasonló érzés lesz benne.

Azért ezzel vitatkoznék, mennyire lesz majd természet-közeli érzet ebben a hullámzó mamutban felkelni, de persze ízlések és pofonok.

Energiafelhasználás szempontjából azonban remek épületre készülhetnek a leendő bérlők/lakók, a hatalmas zöld tetőteraszok, zöldtetők, természetes szellőző- és árnyékolórendszereknek köszönhetően szinte önfenntartó épületet ígérnek a tervezők.

A magyar zöld-tudatosságot ismerve bennem azért felmerült a kérdés, lesz-e kereslet Vietnamban egy ekkora léptékű öko-luxus-tömbre, de gondolom nem 19-re húztak lapot a beruházók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr964681652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása