HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Németország zöldül a spórolástól

2010.06.20. 23:48 polyak.zsuzsa

Válság ide vagy oda, Németország töretlenül zöldül. Sőt, egyben megtakarít.

A bajorországi Fürstenfeldbruck önkormányzata és a város közműveit egy kézben kezelő szolgáltatóvállalat közös megbízásában energiaügyi és klímavédelmi megbízott dolgozik.

A posztot betöltő Benjamin Frank (a képen középen) feladata az energia-megtakarítás és a hatékonyságnövelés lehetőségeinek feltárása a városban.

Egyik első lépésként a megbízott elkészítette a település CO2-mérlegét, azaz megvizsgálta az energiafelhasználás és a CO2 kibocsátás mértékét minden területen.

Az eredmények alapján megállapították, mely területeken és mely célcsoportok körében van szükség aktívabb intézkedésekre és tájékoztatásra.

Mennyire jó lenne már, hogy végre a hazai települések (vezetői) is zöldszemet kapjanak, és mielőbb rájöjjenek: amíg a város zöldül, a büdzsé bővül (bocs, ezt a kínrímet nem lehetett kihagyni :).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr344681653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása