HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Katar zöld VB-t rendezne 2022-ben

2010.06.21. 16:54 polyak.zsuzsa

A drukkerek még Dél-Afrikára tekintenek, de az országok közti licit már megindult a 2022-es VB-re. Katar pedig szó szerint nem kispályázik a mezőnyben.

A többi között napenergiával működtetett stadionok és jelentős infrastrukturális fejlesztések terveivel nyújtotta be az Albert Speer & Partner GmbH által készített pályázatát a közép-keleti ország.

A hírek szerint ha Katar nyerné el a VB-rendezés jogát, három teljesen új zöld-stadiont építenének, kettőt pedig felújítanának. A kibővített stadionokat a VB után azonban gyorsan vissza lehetne állítani eredeti befogadóképességi szintjükre.

A napenergiával zajló működtetés mellett a hűtést is zöld-módon oldalnák meg az új stadionokban, a hőmérsékletet 27 C alatt tartanák üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül.

A közlekedés terén is jelentős beruházásokra készülnek, így például új metróvonalat is terveznek, amelynek az átadását 2021-re ígéri a pályázati anyag.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr534681655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása