HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Monitor-ebéd helyett heti egyszer ebédelj a szabadban! - Mozgalom

2010.06.23. 23:18 polyak.zsuzsa

Ötletes kezdeményezés indult útnak a mai napon New Yorkból: a "Vedd vissza az ebédedet" mozgalom arra szólít fel minden monitorhoz ragadt dolgozót, hogy heti egyszer, szerdánként ebédeljen a szabadban.

Milyen igaz: gyakran fel sem tűnik valóban, hogy csak a mikrózás erejéig állunk fel a  monitor elől, és a doboz-kaját ugyanott görnyedve lapátoljuk be, meredve a képernyőre (lazításképp talán word doksit helyett egy érdekes blogot (khmmm :) böngészve).

Nos, a mozgalomhoz csatlakozók a mai naptól minden szerdán összegyűlnek a manhattani Madison Square Parkban - valamint az Egyesült Államok bármely közparkjában - és együtt fogyasztják el ebédjüket a szabad levegőn.

Töldtődik a gyomor, töltődik az agy is.

A mozgalom elindítói szerint egy átlagos irodában dolgozó ember 20 percet vagy annál is kevesebbet tölt el ebédje elfogyasztásával. A "The way we're working isn't working" című könyv szerzője, Tony Schwarz szerint a mai munkastílus inkább hasonlít egy számítógép által végzett munkához, ami a munkát végzőn túl a munka minőségének sem tesz jót.

Én támogatom az ötletet, amíg az idő (és kinek-kinek a környéke) engedi, hajrá mindenki, szerdánként (de inkább már holnap) ki a parkba!

Hogy a zónaprökölttel ez nehézkes?! Lehet másképp is: a délután sem fog olyan álmosan telni, ha egyszer-egyszer átveszi a helyét egy friss zölddekkel teli szendvics, joghurt, dobozban gyümölcssaláta, limonádé, stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr314681658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása