HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Design napelem a kertben - forma és funkció egyben

2010.06.25. 12:00 polyak.zsuzsa

Ha napelemekről beszélünk, többnyire mindenki azonnal a háztetőn "díszelgő" nagy fényes lapokra gondol. Lehet azonban másképp is, ahogy azt a többszörös díjnyertes Nectar Design cég legújabb terméke is mutatja.

A hatalmas virágra emlékeztető napkollektort a kaliforniai Long Beach egy kertvárosi iskolájánál helyezték üzembe - mint a képen is látható, a gyerekek legnagyobb csodálatára.

A "Solarflora" nevet viselő szoborszerű építmény három panelt tartlamaz, és teljes egészében helyi anyagokból készítették el egy közeli műhelyben. Az áráról egyik híradás sem tudott beszámolni, de a lelkesedés egyöntetű, ami nem is csoda.

Szerintem a hazai iskolások, óvodások sem vetnének meg pár hasonló (vagy pl. napelem-füles Mickey egeret formázó) szerkezetet a kertben, az energiaköltségeken spóroló önkormányzatról nem is beszélve.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr664681661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása