HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Leonardo DiCaprio napelemeiből nyertek áramot az Eredet forgatásán

2010.07.28. 12:04 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

Rég vártam már, de csak ma fogom megnézni az Eredetet, ha minden jól megy, úgyhogy a sztoriról (szerencsére) még nem sokat tudok (ne is mondjon senki semmit, köszi :). Annyit viszont már igen, hogy a főszereplő, Leonardo DiCaprio, legfrissebb Facebook posztja alapján napemeleket cihelt be a forgatásra a Pure Power Distribution segítségével. Mint írja, a cuccok 72,000 watt áramot termelnek, ami 8 ház áramellátását biztosíthatja - zaj és környezetterhelés nélkül.

Már májusban voltak arról hírek, hogy a Warner Bros a hagyományosnál zöldebben forgatja le az Eredetet, és napelemes generátorokat vetnek be. Mára az is kiderült, kinek a hathatós közbenjárására történt mindez.

Úgy tűnik, Leo fenntarthatósági-lobbija ért révbe, aki egyébként számos más zöld-témában is ott van, elég csak megnézni az alapítványa honlapját.

Mint azt DiCaprio egy interjúban elmondta, ez az első film, amelyet (nagyrészt) napelemek segítségével forgatott, az eredményt azonban egy hosszas "beszélgetés" előzte meg a Warner fejével, Alan Horn-nal.

Nos, úgy tűnik Leo meggyőző volt, és mint ő is jelezte, ez a kis lépés lavinát indíthat el mind a filmiparban, mind a hétköznapokban.

jealousy

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr204681683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása