Nem is olyan régen volt, amikor otthon reggelente nekiálltunk kézzel darálni friss kávét a kotyogósba. Ma már ellustultunk ehhez a mindennapos rituáléhoz, de hétvégente mégis megéri, már csak a darálás közben terjengő illat miatt is. Az pedig, hogy a McCafék és Starbucksok korában egy kávézóban darálják nekünk kézzel a kévét, hát ennél is nagyobb elhatározást kíván.
Ez úgy tűnik megvan azokban a brokklyni fiúkban, akik a Kickstand nevű mobilkávézóban darálnak - és tekernek. Ugyanis ez a kávézó egy kézi -és bringameghajtású létesítmény. Mint mondják, ők kínálják NYC legjobb kávéját a legkisebb környezetterhelés mellett. Mivel mind a szállításra, mind a minimálisan szükséges energiaellátásra a kerékpárjukat használják, ez a terhelés valóban nullához közelít.
A Kickstand kávézó mindig más pontján tűnik fel a városnak (pl. közösségi eseményeken, rendelésre is), és egy csésze kávé - akár hideg vagy meleg - 2.5 $-ba kerül, egyedi filterrel előállítva. Mint az egyik "üzemeltető" kifejtette: mindannyian nagy bringások, és nagy kávéimádók, így a két "hobbi" ebben a kezdeményezésben találkozott. A mobilkávézó közösségteremtő erejét is fontosnak tartják, hiszen így szabadtéren, mindig változó helyszíneken hozhatnak össze embereket - jóval többre, mint egy presso lehörpintése.
És hogy éppen hol kávézhatsz velük, ha NY-ban jársz? Kövesd Twitter oldalukat!