HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

A friss kávé bringán érkezik: mobil öko-kávézó NY-ban

2010.08.04. 12:53 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

Nem is olyan régen volt, amikor otthon reggelente nekiálltunk kézzel darálni friss kávét a kotyogósba. Ma már ellustultunk ehhez a mindennapos rituáléhoz, de hétvégente mégis megéri, már csak a darálás közben terjengő illat miatt is. Az pedig, hogy a McCafék és Starbucksok korában egy kávézóban darálják nekünk kézzel a kévét, hát ennél is nagyobb elhatározást kíván.

Ez úgy tűnik megvan azokban a brokklyni fiúkban, akik a Kickstand nevű mobilkávézóban darálnak - és tekernek. Ugyanis ez a kávézó egy kézi -és bringameghajtású létesítmény. Mint mondják, ők kínálják NYC legjobb kávéját a legkisebb környezetterhelés mellett. Mivel mind a szállításra, mind a minimálisan szükséges energiaellátásra a kerékpárjukat használják, ez a terhelés valóban nullához közelít.

A Kickstand kávézó mindig más pontján tűnik fel a városnak (pl. közösségi eseményeken, rendelésre is), és egy csésze kávé - akár hideg vagy meleg - 2.5 $-ba kerül, egyedi filterrel előállítva. Mint az egyik "üzemeltető" kifejtette: mindannyian nagy bringások, és nagy kávéimádók, így a két "hobbi" ebben a kezdeményezésben találkozott. A mobilkávézó közösségteremtő erejét is fontosnak tartják, hiszen így szabadtéren, mindig változó helyszíneken hozhatnak össze embereket - jóval többre, mint egy presso lehörpintése.

És hogy éppen hol kávézhatsz velük, ha NY-ban jársz? Kövesd Twitter oldalukat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr804681687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása