HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Szerény öko-víkendházak Mauritiuson

2010.09.06. 12:41 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

A sok politika után vissza a hétköznapokba - és hétfő lévén kezdjük is rögtön egy kis trópusi luxussal, szerintem ránk fér. Nem kapok (sajnos) részesedést a Foster&Partner's-től, de "kénytelen" vagyok megint egy friss munkájukkal jönni, jobban mondva egyszerűen nem tudtam elmenni mellette. A Mauritiusra tervezett luxus rezidenciák már önmagukban is figyelemreméltóak, hátmég ha zöld adottságaikat vesszük szemügyre.

A Corniche Bay-i épületek tervezésénél a fenntartható design volt a kiindulópont, s mint az iroda saját művét jellemzi, nem csak egyszerűen környezetbarát módon működnek, de az egész tájat megújítják. Az épületek természetes, környezetbarát anyagokból épültek, s így észrevétlenül olvadnak bele az őket körülvevő természetbe.

Környékbeli vulkanikus kőzetek szolgálnak az épületek alapjaiként, a hullám-szerű tetők pedig a megfelelő szellőzés és víz-gyűjtés érdekében kaptak ilyen formát. Az esővíz-gyűjtők mellett a napelemek természetesen alapvető felszereltségei a luxusházaknak, amelyek környékén csakis elektromos járművekkel lehet majd közlekedni.

Aki legalább egy kicsit nem irigyli a jövendő tulajokat, az vagy magának is hazudik, vagy már van neki hasonló. :)

Kellemes hétkezdést mindenkinek!

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr604681703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása