HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Álomfalu 660 hajléktalan macskának

2010.09.10. 11:48 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

Hogy miért épít egy macska-ellenes 660 macskának álomfalut? Alább kiderül. Sietek leszögezni, szeretem a macskákat, sőt, van is két elkényeztetett példány belőle, de azért ez az amerikai álomfalu elsőre nekem is kicsit "sok" volt. Második nekifutásra viszont megtetszett, és végülis mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Nem menhelyről van szó, a Caboodle Ranch-ről ugyanis nem lehet örökbefogadni a lakókat. Nekik ez az otthonuk.

Jacksonville-ben a végeredmény ráadásul szó szerint cuki lett, a Caboodle Ranch (Facebook oldaluk itt) sok száz kóbormacska - és a kóbormacskáktól írtózó lakos - életét teszi szebbé. Az már csak hab a tortán, hogy az építő korábban kifejezetten nem bírta a macskákat.

Annak hosszú története van, hogy az alapító, Craig Grant macska-ellenesként mégis álomfalut készített később hajléktalan macskáknak. A lényeg: az otthonról elköltöző fia ráhagyta cicáját, Peppert, akinek nem sokkal később kölykei születtek.

Lassan 11 fősre bővült a macskakolónia, és a szomszédokat elkezdte zavarni. A helyzet oda fajult, hogy az idegesebb lakosok rá is lőttek a macskákra. Ekkor akadt meg Craig szeme egy hatalmas erdei farmot bemutató hirdetésen, 100 mérföldre Jacksonville-től, ahova később el is költözött. És ahol nemsokára egy macskafalu nőtt ki a földből.

Craig 2003-ban 11 macskával költözött a farmra, 2004-re már 22 lakó lett. Mára a falu 660 macskának ad otthont, és nem is akármilyen körülmények között. Van itt minden, kis közért (Wal*Mart), mini-templom (na hogy milyen vallást gyakorolnak benne a cicák, az még érdekes lehet...), mini-városháza stb.

Craignek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen évente 550 $-ba kerül egy macska eltartása, raádásul naponta 250 mérföldet tesz meg, amíg bejárja a területet, hogy minden rendben megy-e. Minden macska ivartalanított, és az oltási könyvük is naprakész. Nyugodtan nevezhetjük Craiget megszállottnak, hiszen napi 14 órás munkát igényel ez a kis farm.

Az önkéntesek bevonása a legnagyobb kihívás, hiszen sokan látogatnak oda, de kevesen maradnak. Hát hajrá, aki arra jár, nézzen be hozzájuk, és ha teheti, maradjon is pár napot :) .

Ja, és mégegyszer ajánlom a Facebook oldalukat, aki egy kis cukiságra vágyik... pár ilyen kis falu itthon is jó lenne.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr664681705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása