HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

2-in-1: buszmegálló és kapszulahotel egyben

2010.09.16. 11:31 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

Számos "érdekes" kísérelt születik mostanában itthon is, hogy kicsit otthonosabbá tegyük a BKV-megállókat, hát ezekhez annyit, hogy "hozott anyagból dolgozunk". A következő brazil design buszmegálló azonban már egész más kategória: mellékesen bringaparkolóként és napelemes kapszulahotelként is szolgál.

A brazil Baíta Design munkája azoknak szól, akiknek sok órát kell várakozniuk távolsági buszra várva. A "Hostation" elnevezésű kreálmány ugyanis egy kapszulahotelt is magába foglal, ahol - bár meglehetősen szűkös keretek között - de aludni is lehet egyet, aki nem akar a kényelmetlen megállóban üldögélni órákig. A "kapszulák" 1.3 méter szélesek és 2 m hosszúak, így 190 cm alattiak előnyben.

A szerkezet 4 "szobát" kínál, mágneskártyával lehet használni, ami pedig a reptereken, turista info központokban, vonatállomásokon igényelhető. Van benne ám fürdőszoba is, igaz, csak egy, valamint komplett fűtő- és szellőztetőrendszer. Mindemellett van kis raktárrész a cuccoknak, a kapszulákon belül, és persze a legfontosabb: a tetején napelemek gyűjtik és szolgáltatják az energiát.

Igaz, ez távolsági buszokhoz készült, azonban néhány budapesti vonalon lassan elkélne egy-egy hasonló, pár járatritkítás még, és gyorsan nyereséges is lenne a biznisz. De addig is marad nekünk a jó hazai :)

Fotók: Homár

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr284681706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása