HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Gigantikus szélerőmű-farmot épít a Google

2010.10.12. 17:12 polyak.zsuzsa

Aki keres, az talál... A világ legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető Google Inc. pedig talált is egy remek befektetési formát - nyílt tengeri szélerőmű-építésbe szállnak be 37,5 %-os részesedéssel. Ahogy blogjukon bejelentették, "a tiszta energia szupersztrádája" készül majd el. Az egész beruházás összesen 5 milliárd dollárba kerül majd. A szélerőművek 350 mérföld hosszan húzódnak a tervek szerint (ez kb. 560 km), New Jersey-től Norfolkig (Virgina). A víz alatti rendszer oda szállít majd energiát, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A netes óriáscég és a Good Energies-zel, valamint a japán Marubenivel közösen száll be a projektbe, ami majdnem 2 millió amerikai család otthonának energiaellátását fedezheti, ha elkészül. És ha elkészül, akkor ez lesz az első nyílt tengeri szélerőmű-farm. A telep nem kevesebb, mint 60.000 MW-nyi teljesítményre lesz képes. Összehasonlításképpen: a jelenlegi szárazföldi szélerőművek összesen 35.6 gigawatt előállítására képesek, a legnagyobb kapacitással Texasban, Iowaban és Kaliforniában működnek. (1 MW = 0.001 GW)

Richard L. Needham, a Google zöldüzletágának vezetője elmondta: ez egy remek lehetőség arra, hogy hatalmas lökést adjanak az iparágnak, a megújuló energiák hatékonyabb kihasználásának.

Apropó, az amerikai Energiaügyi Minisztérium (DOE) friss jelentése szerint az USA energiaszükségletének 20% fedezhető lesz szélenergiából 2030-ra... no komment, ideje volt felébredni...

 

jealousy

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr314681715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása