HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Óriás pink csigák lepik el Miamit - az újrahasznosítás jegyében

2010.11.08. 10:25 polyak.zsuzsa

Ha csigák öntik el a kertet, annak - az étterem-beszállítókon kívül - általában senki nem örül. November 18-tól Miamit mégis elárasztják a csigák - nem is akármilyenek, 45 db hatalmas műanyag pink csiga érkezik Olaszországból. A fenntarthatóság mellett elkötelezett olasz Cracking Art Group "RE-Generation" elnevezésű projektjének csigái újrahasznosított műanyagból készültek, és Miami forgalmas csomópontjain láthatóak majd egészen 2011. januárjáig.

Miami Beach polgármestere, Matti Bower arra hívta fel a figyelmet a csiga-projekt kapcsán, hogy a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrahasznosítás mára annyira a kultúra része lett (jó nekik...), hogy könnyű róla megfeledkezni. Ezek a pink jószágok viszont szerinte mindenkit megállítanak majd egy percre, és elgondolkodtatnak, hogy mindig lehet egy kicsit többet tenni. A Floridába érkező csigák némelyike napelemes megvilágítást is kap.

Akit bővebben érdekel, alábbi egy kis videó, amiben a Miami felé közelítő csigákról is szó esik.

Az biztos, hogy a városlakók körében megosztóak lesznek a nem mindennapi alkotások, de érdekesnek érdekes, azt el kell ismerni, és Miami hangulatához illeszkednek is. Nekem személy szerint egyébként tetszik, kíváncsi lennék, Budapesten mit váltanának ki :).

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr364681720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása