HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Komplex környezetvédelmi tréning zöld-szakembereknek

2011.02.17. 11:49 polyak.zsuzsa

Zöld-tréning lehetőség vállalati- és államigazgatásban dolgozó szakembereknek Hollókőn! A társadalmi nyomásnak köszönhetően (szerencsére) folyamatosan változik, szigorodik a környezetet, környezetvédelmet érintő törvényi háttér. Ember legyen a talpán, aki a jogi útvesztőben kiigazodik, a változásokkal lépést tart.

Különösen nehéz helyzetben vannak a törvény betartatásáért felelős államigazgatásban dolgozók, főként az önkormányzatok környezetvédelmi szakemberei, de nincsenek könnyebb helyzetben a vállalatok zöld-szakemberei sem. Folyamatos feladataik közé tartozik például az is, hogy felmérjék és beazonosítsák tevékenységük környezeti tényezőit, és ezeket az adatokat értelmezzék, nyilvántartsák, valamint a - többnyire káros - hatásokat csökkentsék.

Az igényeket felismerve önkormányzatok, valamint kis- és középvállalkozások leendő, illetve gyakorló környezetvédelmi szakembereinek elvárásaira fókuszálva indít áprilistól gyakorlatorientált tréning-képzéseket a GREENFLOW környezetpolitikai műhely. A képzések szervezése és bonyolítása céljából a GREENFLOW együttműködési megállapodást kötött a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével.

A gyakorlati szempontú oktatások a Világörökség részeként nyilvántartott kis faluban, Hollókőn kerülnek megrendezésre, az alábbi, nagyon hangulatos, búbos kemencés házban.

Mint azt Őri István, a GREENFLOW CORPORATION Zrt. vezérigazgatója az új szolgáltatás kapcsán elmondta:Célunk megismertetni a résztvevőkkel a tágabb értelemben vett környezetvédelem hazai jogi szabályozásának alapjait, a jogalkalmazás intézményrendszerét, aktuális feladatait.” A tréning fontos részét képezi továbbá, hogy a környezetvédelem egyes részterületeivel (így hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, zajvédelem, talaj- és talajvíz-védelem, vízgazdálkodás, létesítmények engedélyeztetése) kapcsolatos jogszabályi kereteken, az elméleti tartalmon, és naprakész információk megismertetésén túl mindezek gyakorlatban történő alkalmazását is bemutassák, és könnyen felhasználhatóvá tegyék.

Az önkormányzatok számára a feladatok megismerésén túlmenően a megoldások megszervezése és a finanszírozás is nagyon fontos.

„Segítséget nyújtunk abban, hogy a résztvevők a tréninget követően önálló jogalkalmazókká váljanak, illetve el tudják látni az önkormányzatok törvényben rögzített működtetésével kapcsolatos alapvető környezetvédelmi feladatokat, eleget tudjanak tenni a rendszeres adatszolgáltatásoknak és egyéb követelményeknek.” – emelte ki Körmendi Mónika, a GREENFLOW CORPORATION Zrt. vezető tanácsadója, aki a most megalakuló Oktatóközpont vezetője lesz.

A Központ vezetői és munkatársai rendelkeznek mindazzal a szakmai tudással, hazai és nemzetközi tapasztalatokkal, valamint a szükséges engedélyekkel, amelyek a közigazgatás és környezetipar területéről jelentkező szakemberek magas színvonalú alap- és továbbképzésének alapfeltétele.

Tervezett képzési témák önkormányzati vezetők és szakemberek számára

I. Alapozó képzések

  1. környezetvédelmi feladatok és azok megoldása (probléma feltárás, szervezés, finanszírozás) polgármesterek számára
  2. környezetvédelmi megbízotti, referensi feladatok, jogszabályi ismeretek - aktuális környezetvédelmi szabályozás az alábbi témakörökben:
  • levegő
  • hulladék
  • víz, szennyvíz
  • zaj-rezgések
  • természetvédelem
  • engedélyezés
II. Specifikus képzések

a) települési hulladékkezelési díj megállapítás elmélete és gyakorlata*

b) település környezetvédelmi program elkészítésének elmélete és gyakorlata

c) a település zöldítése

-  ökotérképezés

-  zöld közbeszerzések

-  zöld iroda

-  zöldpont (közönségszolgálat)

-  környezeti kommunikáció

-  klímavédelmi feladatok az önkormányzatoknál

Megjegyzés: * meghirdetés alatt

További infókért ide fordulhattok:

Körmendi Mónika

vezető tanácsadó

GREENFLOW CORPORATION Zrt.

Telefon: 06-20/665-0382

E-mail: kormendi.moni@greenflow.hu

Őri István

vezérigazgató

GREENFLOW CORPORATION Zrt.

Telefon: 06-20/665-0381

E-mail: ori.istvan@greenflow.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr624681730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása