HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Zöldhatár helyett zöld határátkelő

2011.03.01. 17:28 polyak.zsuzsa

...természetesen (egyelőre) nem itthon, nekünk marad a több órás várakozás Záhonynál. 2010 februárja óta az Egyesült Államok és Kanada között léphetjük át a határt fenntartható körülmények között. Amíg tehát az USA nagy részén (is) a zöldhatáron átszökdösőkkel "harcolnak" a határ kitartó őrei, addig az északi területeken már arra is van energia, hogy szó szerint zöld határátkelőn léphessünk át Kanadából az Államokba és vissza. A díjjal is kitüntetett épület a Julie Snow Architects munkáját dicséri.

A Warroad-i határátkelő (Minnesota) egy nagy kiterjedésű, lápos, mocsaras területen található. Az új zöld határátkelő minden elemében környezetbarát: újrahasznosított cédrusfával borították, amitől - a megszokott határátkelőkkel ellentétben - nagyon otthonos, barátságos hatást kelt.

Az épület lényege energiahatékonyságában rejlik: a lehető legminimálisabb energiaigénnyel működik, a legmodernebb technikáknak köszönhetően mégis minden szükséges biztonsági előírást betartva. Geotermikus fűtő- és hűtőrendszer, valamint esővíz-gyűjtő berendezés csökkenti az épület ökolábnyomát. Az éppen egy éve elkészült épület most már csak a LEED Silver igazolás elnyerésére vár.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr744681735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása