HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

2600 km-es kerékpárút hálózatot tervez Los Angeles

2011.03.04. 11:19 polyak.zsuzsa

Nem, nem ütöttem félre, 1680 mérföld, azaz kb. 2600 km kerékpárút terveit fogadta el a minap Los Angeles városvezetése. A teljesen összefüggő hálózat persze nem egyik napról a másikra épülne ki, ötévente 320 km (200 mérföld) új bringaút megépítését tervezik az elfogadott "Bicycle master plan" értelmében.

A városvezetés nyílt célja nem más, minthogy a szinte kizárólag négykerekű közlekedésre alkalmas, hírhedten autófüggő városban átszoktassák az embereket kétkerékre (nemrégiben volt szerencsém 3 napot itt tölteni, hát mit ne mondjak, valóban autó nélkül meg lettünk volna lőve, a város gyalog vagy kerékpárral bevehetetlen, életveszélyes. Nem volt kellemes élmény.)

A költségeket egy 2008-ban bevezetett, LA megye közlekedésének fejlesztésére fordítandó adóból fedezik. A terveket a városvezetés várostervező szakemberek, valamint a helyi kerékpáros szövetség bevonásával készítette el.

Ahogyan Ed Reyes városi képviselő, a terv egyik atyja fogalmazott: a céljuk egy egészen újfajta közlekedési kultúra bevezetése. A nagy kérdés szerinte is az, hogy mennyire lehet ezt a gyakorlatban is keresztülvinni majd. Nos, a tervek nagyívűek,  meglátjuk, mi valósul meg belőle, és főleg, hogy L.A. autóban született lakossága hogyan viszonyul majd ehhez az egészhez.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr354681736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása