HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

8 irodazöldítő kütyü, amitől jobban érzed magad az asztal mögött

2011.03.07. 13:42 polyak.zsuzsa

Mivel életünk egy jelentős részét az irodában egy íróasztal mögött (vagy egy boxba zárva) töltjük, nem mindegy, milyen cuccokkal vesszük körbe magunkat (persze ha egyike vagy a Google lentebb látható zürichi munkatársainak, akkor neked nem kell tovább olvasni :) )

 

Nos, ha mégsem, akkor is tehetsz az élhetőbb íróasztalért valamint, például az alábbi iroda-zöldítő kütyüvel.

1. Növények a legsötétebb sarokban is

Lehet az asztalod az épület legsötétebb szegletében is eldugva, ezzel a növény-nevelgető lámpával boldog zöldségekkel veheted magad körül 50 dollárért.

2. Hidropónia az irodában - HydroDome-mal

Először is, mi az a hidropónia? A definíció szerint: a hidroponikus növénytermesztésben a gyökereket föld helyett egyenesen a szükséges tápanyagokkal dúsított vízbe helyezzük. Így termeszthetünk salátát, paradicsomot, bármit szinte. És ezt mostantól az irodában is megtehetjük, ezzel a jópofa HydroDome-mal, mindössze 30 dollárért. Ja, és ebben benne vannak már a magok is.

3. USB-kert

Egy újabb megoldás arra, ha általában elkerüli asztalunkat a természetes fény, mi mégis növényeket nevelgetnénk az orrunk előtt. Íme az USB-n át működtethető téli/irodakert, 43 dollárért.

4. Díjnyertes designos légtisztító

Andreáknak névnapi ajándékként sem utolsó az alábbi Andrea Air Purifier, amely nem olcsó (200 dollár) és nem is aprócska, ám meghálálja az elfoglalt helyet, mert cserébe tiszta levegővel ajándékoz meg minket munka közben, a mérgező anyagokat semlegesíti (így pl. a formaldehidet is - cigifüst, szmog stb.).

5. USB-nevelde lustáknak

Ha nálad a növényvásárlás egyet jelent a növény halálos ítéletével, ezt a kütyüt neked találták fel. A PC-vel USB-n keresztül összeköthető "virágcserép" a szenilisek álma: a gép emlékeztet minket, mikor kell locsolni, mennyi fényre stb-re van szüksége kedvencünknek. És mindezt csak 20 dollárért.

6. Aloe-termelés irodailag

Egy kütyüben minden, ami az asztali aloe-biznisz beindításához szükséges lehet. Négy héten belül már látható eredmények, és ami a legjobb: szinte lehetetlen kinyírni a kicsikéket. És csak 15 dollárért!

7. Kertész-őrülteknek

Aki az irodában sem akar lemondani a kertészkedésről, annak az AeroGarden a megoldás. A teljesen automatizált szerkezet akkora, mint egy kávéfőző, és mindent elvégez helyettünk (és a Nap helyett is), ami a növénytermesztéshez - ekkora helyen - szükséges lehet. Több féle színben, igazi designdarab, mindössze 60 dollárért.

 

8. Plantarium

Mindenféle neon színben gyönyörködhetünk, ha a NASA által kifejlesztett géllel töltött fiolákat választjuk irodai társunknak. A kémcsöveken keresztül a csírázás minden fázisát szemmel követhetjük. Kérhetünk bazsalikomot, szegfűt, paradicsomot, és napraforgót is. 7 fontért a tied!

(via Amy-Mae Elliott )

jealousy

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr444681737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása