HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

2011-től új lendületet kap a napkollektor-gyártás Magyarországon

2011.05.24. 17:00 polyak.zsuzsa

Van új a nap alatt :), mondhatnánk. Ma láttam a hírt, miszerint új, 1 millió euró értékű beruházást valósított meg itthon a VELUX, továbbfejlesztette a napkollektor-gyártást.  Ennek köszönhetően a gyártáshoz szükséges napfényelnyelő elemet, az abszorbert is a fertőszentmiklósi egységben állítják elő. A bővítés gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést, az előállítási költségek csökkentését teszi lehetővé.

A Napi Gazdaság infói szerint korábban az abszorber-elemeket az ausztriai GREENoneTEC vállalat gyártotta, ez kerül most hazánkba. Az új technológia emberi erőforrás igénye alacsony, így az új feladatok ellátását a munkaerő átszervezésével oldották meg a fertőszentmiklósi üzemben.

 

A napkollektorok gyártását a fenntarthatóság jegyében kezdte meg a VELUX Cégcsoport, hiszen ez egy olyan építészeti elem, mely hatékonyan járul hozzá a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez – ez pedig központi jelentőségű számunkra. Kialakításuk miatt ráadásul tökéletesen illeszkednek a tetőfelületbe, mert az ablakok burkolókeretével építhetők be, és ebből adódóan egységes összképet nyújtanak. Ez a termékünk tehát a fenntartható életmódba való illeszkedésének és a formai megoldásának köszönhetően harmonikusan egészíti ki alaptevékenységünket.” – emelte ki Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A vállalatcsoport profiljához már több mint 13 éve hozzátartozik a napkollektorok gyártása, a magyar gyártóbázis 2008 óta vesz részt az előállításukban. Azóta folyamatosan bővült az itt előállított alkatrészek száma - ennek a folyamatnak volt az utolsó része az abszorbergyártás megvalósítása. Vincze Zoltán elmondása szerint ez és a napkollektor gyártás kibővítése egy hosszú távú terv része, melyben a folyamatos fejlesztések és az új technológiák bevezetése a fő célkitűzések között szerepelnek.

„Ezek a projektek nem csak azért fontosak számunkra, mert általuk tovább erősödünk és még szilárdabbá válik piaci pozíciónk, hanem azért is, mert a számunkra kulcsfontosságú fenntarthatóság elvének érvényesítéséhez járulnak hozzá. Általuk hatékonyabban és gazdaságosabban állíthatjuk elő termékeinket, ugyanakkor folyamatosan csökkentjük a környezetre rótt terheket is” – hangsúlyozta.

A VELUX Cégcsoport egyébként valóban ambiciózus klímastratégiát alakított ki, melynek értelmében a 2007-ben mért széndioxid-kibocsátási értékeket 2012-ig 20%-kal, 2020-ig pedig 50%-kal csökkenti. Az elkövetkező években 52 millió euró ráfordításával teszi fenntarthatóbbá működését és termékeit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr544681745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása