HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

6 elképesztő öko-iskola a világból

2011.08.12. 16:52 polyak.zsuzsa

II. világháborús fegyverraktárból öko-gimnázium? Ez is csak Németország lehet... De haladjunk sorban. Javában tart még a nyár, akinek viszont szeptemberben újra iskolában kell kezdenie a napot,  biztosan egyre jobban érzi a végét. Találtam egy jó kis összeállítást olyan sulikról, ahova reggel  egész más érzés lehet bemenni és egész nap ott lenni, mint Budapest legtöbb bel (de akár kül-) kerületi "csodájában". Íme 6 elképesztően menő öko-suli a világból.

Green School - Bali: ez az iskola teljes egészében fenntartható termesztésből származó bambuszból készült. Az iskola egyébként tiszta energiát használ és termel is, napkollektorok, napelemek, biomassza boiler és sok hasonló eszköz is segíti a négy osztályteremben okuló diákok elkötelezett fenntartható nevelését.

Project FROG : A Watkinson Iskola (Hartford, Connecticut, USA) három energia-semleges tantermében minden a diákok tudomány iránti érdeklődésének felkeltéséről és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség növeléséről szól. Az összes terem alkalmas egyszerű órák megtartásától kezdve komplikáltabb labor-kísérletek elvégzésére is. Természetesen napenergiát használnak, az épület újrafelhasznált anyagokból készült.

Oaxaca, Mexico - Művészeti Iskola: a különlegessége a döngölt föld, amit sokrétűen használtak fel az építés során, valamint a kizárólag helyben honos, alacsony vízigényű növények ültetése (vs. természetellenes, sok vizet igénylő telepített turistahelyek dzsungelei).

OPEN School - Korea: a kiszuperált szállító konténerekből készült művészeti (mi más? :) ) iskola egészen elképesztően jól néz ki, 3 méterrel a föld fölött helyezkednek el, körszínház, galéria, és két nagyobb stúdió is található benne.

Herwig Blankertz Szakiskola - Németország: na ez a legjobb - II. világháborús fegyverraktárból lett high-tech, napenergiával működtetett csodaépület. Amíg az alap-szerkezetet meghagyták, a tető teljesen újjá született, és nem kevesebb, mint 225 kW tiszta energiát termel a középiskolának.

Singapore - Nanyang Műszaki Egyetem: és a végére hagytam a legelegánsabbat, az egymásba futó zöldtetővel feltűnést keltő Singapore-i épületet, ahol a fű sok mindentől megvédi azt, így a monszun viharok hatásait is csökkenti, de ugyancsak kivédi a hőség és az eső okozta károkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr74681749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása