HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Ki a legzöldebb ismerősöd? - 2012-től a Facebook-tól megtudhatod

2011.10.19. 13:57 polyak.zsuzsa

Egy amerikai lakos átlagosan napi 6 percet szentel gondolatban az energiafelhasználás csökkentésének, a fenntarthatóbb életvitelnek. Ugyanakkor nincs nap ( nincs óra?), hogy ne néznénk órákon át, mi zajlik a facebookon, ki hol volt, mit csinált - ő vagy a macskája. Ugye.

A Facebook pedig a fenti 6 percen változtatni szeretne. 2012-től bevezetésre kerülő új alkalmazáson keresztül ugyanis már abba is betekintést nyerhetünk szó szerint, hogy a szomszéd kertje/háza/autója mennyivel zöldebb, mint a miénk. Jövőre - persze, csak az USA-ban egyelőre - abban is segít már a facebook speckó app-ja, hogy zöld(ebb) életmódunkat megmutathassuk ismerőseinknek, összevethessük, kinek a háza használ kevesebb energiát, kinek kisebb az öko-lábnyoma és a többi.

A Facebook a New York-i székhelyű Natural Resources Defense Council-lel (befolyásos természetvédő akciócsoport, intézet, kutatóközpont, stb.), valamint az Opower-rel együttműködésben hozza létre az alkalmazást, amelybe belépve csatlakozhatunk az egész országot (ismétlem, USA-ról van szó :(  ) átfogó adatbázishoz, felöltve a saját adatainkat, megosztva azokat ismerőseinkkel, látva mások eredményeit, tapasztalatait.

Állítólag mindenféle helyi versenyek is lesznek (ilyeneket mi magunk is létrehozhatunk), pl. települések között, és a díjak sem maradnak el, ha a kitűzött célt eléri egy közösség.

A nagyívű kezdeményezés egyedülálló, főleg a résztvevő szervezetek ismeretében, és csak remélni lehet, hogy valami hasonló Magyarországon is elérhető lesz nem is olyan sokára. Ehhez persze szükség lenne megfelelő és főleg kompetens (nem állami) hazai partnerszervezetekre is, de hátha már folynak is a tárgyalások valami hasonlóról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr794681752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása