HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Két hét alatt felépült Európa első használt palackokból álló gyaloghídja

2011.10.26. 17:10 polyak.zsuzsa

Úgy tűnik, vége lehet lassan az éveken át, embertelen pénzből épülő hidak korának, skót fejlesztők bebizonyították, hogy lehet sokkal gyorsabban, sokkal olcsóbban, és sokkal zöldebben. Naponta mutatnak be újabb és újabb tárgyakat, amelyek újrafelhasznált anyagokból készültek, és egyre kevésbé meglepő már, ha egy táska használt kerékbelsőből gyártódott. Most viszont szerintem egy nagyon egyedi megoldással épült gyalogoshidat adták át Skóciában: a Tweed River fölött átnyúló strapabíró híd ugyanis teljes egészében használt PET-palackokból épült, mindössze két hét alatt.

Az ötletgazdákra persze eleinte furán néztek, de mivel extra gyorsan elkészült, áll és virul, most már mindenki örül a csak minimális gondoskodásra igényt tartó hídnak, ami se nem rozsdásodik, és egy csepp festéket sem igényel. Milyen szuper megoldás lenne egy ilyen a Dunára, hm?

Az Európában egyedülálló létesítményhez 50 tonna palackot használtak fel, és mint azt a lenti képek is mutatják, komoly súlyú járműveket is elbír a gyalogosoknak szánt híd.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr934681753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása