HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Budapest a 10. a világ kerékpárbarát városainak listáján

2011.11.04. 14:27 polyak.zsuzsa

Amit nem hittem volna soha - Budapest a 10. a világ kerékpárbarát városainak listáján. A The Copenhagenize Index szerint "komoly és látható erőfeszítéseinkkel" megelőztük San Franciscot, Bécset és New Yorkot is. Sőt, egyenesen azt állítják, hogy más városok tanulhatnak Budapesttől, hogyan kell rövid idő alatt ilyen mértékű fejlődést elérni, ami a kerékpárbarát infrastruktúrát és a társadalom hozzáállását illeti. Egyenesen Közép-Európa modellvárosának neveznek minket. Érdekes...

Megemlítik még a békés, 50.000-80.000-es tömeget felvonultató Critical Mass-t is, azt is hozzáteszik ugyanakkor, hogy most már csak naponta ténylegesen bringára kéne szállnia ennek a tömegnek.

Az első természetesen Amsterdam lett. Ami érdekes, hogy Stockholm például ezzel párhuzamosan lecsúszott középszintre. A városok részletes elemzése a lenti linken olvasható.

Teljes lista itt: http://copenhagenize.eu/index/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr904681754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása