HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Így tömegközlekednek Dubaiban - zölden, gyorsan

2012.02.20. 11:11 polyak.zsuzsa

A BKV és a MÁV agóniáját elnézve még savanyúbb a szőlő az olyan fejlesztéseket látva, mint amilyen Dubai forradalmi tömegközlekedési koncepciója is, amellyel pl. a Dubai és Abu Dhabi közötti 150 km-es út 30 perc alatt teljesíthető lesz. Akárcsak a Széll Kálmán tér - Hűvösvölgy, jobb napokon, ha nem gyullad ki/robban le épp semmi. (látványos videó ld. alább)

2011 tavaszán mutatták be Dubaiban, a nemzetközi tömegközlekedési vásáron (World Exhibition of the International Association of Public Transport) az első ránézésre limuzinnak látszó, de egy busz hosszával és szélességével rendelkező, 23 utast szállító "Superbust". A holland tervezésű szupergyors és szuper-környezetbarát elektromos jármű szerény 250 km/h-val halad, és mindeközben fele annyi CO2-t bocsát ki, mint egy átlagos új autó.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_PZmiUdmJu0]

A 15 méter hosszú járművet a Delfti Egyetem professzora, Wubbo Ockels tervezte (aki nem mellesleg 1985-ben az első holland állampolgár volt, aki űrutazáson vett részt), a designért pedig a Ferrarinak is dolgozó olasz Antonia Terzi felelt. A jegyárakról nincs infónk egyelőre :) .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr294681759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása