HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Emberi lélegzéssel töltődnek a kütyük

2012.03.01. 12:56 polyak.zsuzsa

Futás közben lemerülő iPod, semmi közepén kikapcsoló telefon... ennek vége lehet, ha valaki tart magánál AIRE Maszkot, amely az emberi lélegzést hasznosítva tölti fel energiával a különböző elektronikus cuccainkat. A szerkezet tulajdonképpen szélerőműként működik. Különösen hasznos ez a töltő annak ismeretében, hogy a mobilok például kis méretük ellenére egészen komoly hatást gyakorolnak a környezetre: évente egy tonna Co2-ért felelnek.

Ez a szerkezet ráadásul edzésre is sarkall: fuss, hogy gyorsabban töltődjön a telefon :) Ha mondjuk bringázás közben töltjük bármilyen eszközünket így, szimplán azt hiheti bárki, hogy levegőszűrő maszkban tekerünk, de mondjuk ebben aludni egész éjszaka, az azért elég kényelmetlen lehet.

Megalkotója, João Paulo egyébként a ketyerével megnyerte a "Best of 2011 RedHot Design Award"-ot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr484681762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása