HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Szerb designerek megalkották a modern Noé bárkáját

2012.03.06. 09:47 polyak.zsuzsa

Hogy 2012 decemberében eljön-e a világvége, azt majd megtudjuk akkor, mindenesetre ha vízözön lesz, lenne hova menekülni. Feltéve, hogy szériagyártásban épülne a szerb designerek, Aleksandar Joksimovic and Jelena Nikolic által tervezett úszó város, a modern Noé bárkája. Az eVolo Magazin 2012-es Skyscraper pályázatán  bemutatott projekt teljesen alkalmas lenne a rajta élő emberek ellátására egy természeti katasztrófa esetén, a teljesen önfenntartó, úszó sziget/gigantikus bárka saját maga termelné meg a szükséges áramot, teraszos földművelés zajlana rajta, összegyűjtené az esővizet.

A bárka alja mesterséges korallal lenne borítva, ezzel is támogatva a tengeri élővilág odagyűlését, az óceánra tervezett sziget felső része pedig elég magas lenne a viharok, nagyobb hullámok megfékezéséhez. Ha mégis gigantikus tsunami közeledne, a lakók a bárka belsejében elhelyezett kis "biztonsági kapszulákban" húzhatnák meg magukat.

Tényleg már csak Kevin Costner hiányzik innen... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr744681763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása