HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Gyalogoshíd tisztítaná a csatornák vizét Amszterdamban

2012.03.27. 13:02 polyak.zsuzsa

Amszterdamról sokaknak a romantikus csatorna-rendszer jut eszébe elsőre (na jó, lehet, hogy csak másodikra :) .  Ezeknek a szép látványnál sokkal fontosabb vízkezelő funkciójuk is van, a megfelelő működtetés nélkül a város rövid időn belül szó szerint megfulladna. Egészségügyi okokból a vizet heti háromszor forgatják meg, a város 14 zsilipének segítségével friss vizet engednek be az IJssel-tóból. Margot Krasojevic mindezek alapján elég jó ötlettel állt elő: egy víztisztító gyalogoshíddal.

Az elhasznált, szennyezett csatornavizet a híd acélcső-rendszere tisztítja meg, amíg átfolyik rajta, és  különböző szűrökön keresztül tisztítva engedi vissza a csatornába. A gyalogoshíd egyébként egy kávézó-folyosónak is otthont ad, amelyben a víz alatt kávézhatunk, hála a belülről megerősített üvegfalaknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr234681767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása