HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Zöldolimpia Rio-ban: 100 méteres vízesés-torony termeli az energiát 2016-ban

2012.08.09. 15:02 polyak.zsuzsa

Az alábbi vízesés nem a mennyből száll alá - bár nagyon úgy néz ki elsőre. Többek között ez, a Rio de Janeiro partja mentén található hatalmas, 105 méteres vízesés-torony termeli majd az energiát a rioi olimpián 2016-ban. A Solar City Tower névre keresztelt építményt a zürichi RAFAA Architecture & Design tervezte. Nappal napenergia segítségével pumpálja fel azt a vízmennyiséget, amivel éjszaka szolgáltat energiát az olimpiai falu, valamint a város részére. 

Solar-City-Tower.jpg

A torony óceán-felőli (vízesés mögötti) részén kávézók, boltok várják majd a közönséget, míg a város-felőli oldal találkozóhelyként, közterületként szolgál majd. Lifttel fel is lehet jutni majd az építmény tetejére, ahonnan páratlan kilátás tárul majd a nézelődők szeme elé, 90 méter környékén pedig bungee platform várja a kalandvágyóbbakat. 

Solar-City-Tower_2_1.jpg

Solar-City-Tower_2.jpg

Solar-City-Tower_3.jpg

Solar-City-Tower_tervek.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia energia napenergia rio

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr764703722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása