HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

A hónap dolgozója: a méhpusztulás ellen küzd Bazz, a labrador

2013.07.15. 17:15 polyak.zsuzsa

Kétségtelenül a hónap (év?) legcukibb munkása Bazz, a fekete labrador, aki minden cukisága ellenére igen komoly munkát végez: a világszerte egyre fenyegetőbb méhpusztulás ellen harcoló méhészek munkáját segíti, nem is akármilyen védőszerelésben. Gazdája, az ausztrál Josh Kennett képezte ki Bazz-t arra, hogy kiszagolja a méheket pusztító vírust (american foulbrood). Amennyiben ezt a vírust idejekorán felismerik, a fertőzött egyedeket ki tudják emelni társaik közül, így nagyobb valószínűséggel menthető meg több méh. Gazdája szerint Bazz kitűnően végzi dolgát, bár a direkt neki készült védőruhájával nem tud megbarátkozni. Ezen mondjuk nem csodálkozhatunk... 

A méhpusztulás egyébként világszerte hatalmas probléma, aki többet akar róla tudni, nézze meg a Greenpeace oldalát: http://mehpusztulas.hu/ , félelmetes. 

Bazz-the-Bee-Sniffer-Dog.jpg

Bazz-Beekeeping-Suit.jpg

via:ABC Rural

Szólj hozzá!

Címkék: kutya méhpusztulás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr925405945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása