HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

A Karib-térség korallzátonyainak 80%-a halott

2013.08.02. 13:32 polyak.zsuzsa

A korallok világszintű pusztulásáról szinte naponta érkeznek elborzasztó számok, és íme egy újabb: a Catlin Seaview Survey friss adatai szerint a Karib-térség keresztet vethet korallzátonyainak 80%-ra. A felmelegedés, a mértéktelen túlhalászás, a felelőtlen turizmus és vizek szennyezése minden várt mértéket meghaladva tett be a koralloknak.

A világ az elmúlt 50 évben koralljainak 40%-át veszítette el. A Catlin Project 2012. őszén indult azzal a céllal, hogy egy sokkal alaposabb képet fessen a drámai helyzetről. A projektben először a hatalmas sérüléseket elszenvedett Nagy-Korallzátonyt vizsgálták, és ezután kerül sor a karibi területek, így Belize, Mexikó Anguilla, Barbuda, St Lucia, Turks and Caicos, Florida és a Bermudák alaposabb vizsgálatára, a pusztulás okainak egészen pontos elemzésére. 

Ha ezek a számok nem nyitják fel az illetékesek (kormányok, hajózási vállalatok, etc.) szemét, hát akkor sok mindenben már nem reménykedhetünk... 

catlin-diver.jpg

Caribbean-Coral-Reef.jpg

Caribbean-Coral-Reef.jpg 

Szólj hozzá!

Címkék: felmelegedés óceánok korallzátony túlhalászat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr35439911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása