HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Ingyen sátorból szemeteszsák - így maradna tiszta a SZIGET egy hét után

2013.08.09. 14:07 polyak.zsuzsa

Már csak pár nap, és azzal lesz tele minden, mekkora szeméthegyek maradtak a Hajógyári-szigeten a feloszlott Sziget Fesztiválköztársaság állampolgárai után. Pedig a kaliforniai Glad nevű cég direkt fesztiválokra kifejlesztett 7-napos sátrával két zöld legyet üthetünk egy csapásra: a szállás megoldva, a dolgok végeztével pedig lebontás után nem is kell hazacipelni, mert szemeteszsákká alakul át.

A fejlesztés a gyakorlatban az USA-ban már működik, a 2013-as Austin-i SXSW zenei fesztivál adta az ötletet hozzá. Belépéskor ingyen kapták az instant-sátort a fesztiválozók, azzal a feltétellel, hogy utána ebbe gyűjtve a szemetet visszaszolgáltatják.

Texasban működött, hátha itt is bejönne... 

Glad-Tent-1.jpg

Glad-Tent-7.jpg

Nem lenne rossz húzás ugyanez jövőre a Szigettől sem, mind amellett, amiket most felsorolnak a honlapon - igaz, ezek csak 2011-es infók, nem nagyon tudható, 2012-ben és idén mi történik e téren. 2 éve mindenesetre 50 fős szelektív gyűjtő csapattal dolgoztak, akik kézzel szedték a szemetet, és 40 db szelektív gyűjtőpontot is telepítettek a Szigetre.

glad_tent_3.bmp

Glad-Tent-2.jpg

Glad-Tent-4.jpg

Glad-Tent-6.jpg
Glad-Tent-5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sátor hulladék SZIGET

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr395453740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása