HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Szmogmentesítés Shanghaiban: ingyen rendszám e-autóval, amúgy 15 000 $

2014.05.15. 09:52 polyak.zsuzsa

A kínai nagyvárosok légyszennyezettsége már sajnos legendás, amiről sokat elmond, hogy nemrég Pekingben egy üveg friss hegyi levegő a Francia Alpokból 845 $-ért kelt el. A 24 millió lakosú Shanghai újabb lépéseket igyekszik tenni a helyzet javítása érdekében. 

france-air-beijing-smog.jpg.662x0_q100_crop-scale.jpg

A rendszámtáblák kibocsátásából aukciókat rendeznek, nem kaphat bárki; a cél határt szabni az új járművek forgalomba állításának, valamint az alternatív megoldások használatára sarkallni az embereket. Az igénylés borsos árat jelenthet, amit kétszer meggondol az ember: akár 15.000 $-t is perkálhatunk egy rendszámért.

A kivételt az elektromos autók jelentik, ezek automatikusan kaphattak rendszámot, azonban mindeddig csak a kínai gyártmányúak. Eddig. 

Mostantól ugyanis a Tesla S Model-je (amit hivatalosan júniusban kezdenek Kínában is forgalmazni, az ára 120.000 - 140.000 $ között mozog) is bekerült a kalapba. Ez jó hír, ugyanakkor a csapda az, hogy csupán 3000 rendszám igényelhető gyártónként. Ha kifut a keret, a kormánynál kell újabb engedélyért folyamodni. Amit vagy megadnak, vagy sem, mindenesetre az irány már biztató. 

A Tesla-t pedig ez egyelőre nem aggasztja, hiszen nem terveznek 3000-nél több modellt eladni egyhamar. 

tesla-motors-events.jpg.662x0_q100_crop-scale_1.jpg

shanghai-china-skyline-at-night.jpg.650x0_q85_crop-smart.jpg

Via: Car News China 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés autó tesla szmog légszennyezés Kína Shanghai

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr806169170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása