HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Celeb-csapatokkal a környezetvédelemért

2014.06.05. 10:13 polyak.zsuzsa

Mi a közös Gisele Bündchenben, Don Cheadle-ben (Vasemeber, Gátlástalanok), Ian Somerhalder-ben (Lost, Vámpírnaplók) vagy Yaya Touré-ban (Manchester City)? Az, hogy most bármelyikükkel együtt tehetünk a környezetvédelemért, ha csatlakozunk valamelyikük csapatához az ENSZ honlapján.  Ők ugyanis mindannyian az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (United Nations Environment Programme – UNEP) nagykövetei, akik a kis, fejlődő szigetállamok (Small Island Developing States) értékes természeti és kulturális kincseinek megóvásáért és jövőjének jobbításáért szállnak harcba idén - ha akarjuk, velünk közösen. 

Az apropó? Több is van. A mai napon, június 5-én tartjuk az ENSZ nemzetközi környezetvédelmi világnapját . A 2014-es év egészét pedig ezeknek kicsi, törékeny szigeteknek szenteli az ENSZ (Erről bővebben itt: The International Year of Small Island Developing States). 

PlayGisele.jpg

PlayIan.jpg

Lássuk, melyik csapatban milyen jó ügyért harcolhatunk 2014-ben:

Ha Gisele-hez csatlakozunk, csapatában ökológiai lábnyomunkat csökkenthetjük, elsősorban a hatalmas méreteket öltő élelmiszer pazarlás megfékezése, tudatos fogyasztás és termelés által (ahogy Gisele is felhívja rá a figyelmünket, a megvásárolt élelmiszerek 1/3-a a szemétben köt ki). 

A Lost sztárjának, Ian-nek a csapatjelszava egyszerű: "Go greener", azaz váljunk zöldebbé, cselekedjünk zöldebben, akár nagyvállalatok, akár családok szintjén megszületett döntésekről van szó. Gondolkodjunk, kivel kötünk üzletet, kitől vásárolunk, hány fát ültetünk, milyen konyhai kiskertet művelünk. 

A Gátlástalanok c. sorozat sztárja, Don az energiafogyasztás, és a CO2 kibocsátás csökkentésére, valamint környezetkímélő apró lépésekre buzdít (a szokásos: energiatakarékos fényforrásokra váltani, kerékpárra ülni autó helyett stb.).  

A Machester City játékosa, Yaya jelszava: kevesebb műanyag és nyerünk! Csapata a mindent elöntő műanyag hulladékkal akar leszámolni, hiszen egy mp kihajítani a közértben kért szatyrot, a rengeteg felesleges ásványvizes palackot a szemétbe vagy ami még károsabb, bedobni a tengerbe - de ezek szinte az örökkévalóságig terhelik a környezetet. 

PlayDon.jpg

PlayYaya.jpg

Annyit elárulunk, hogy jelenleg a vámpír-csapat áll nyerésre, Ian Somerhalder vezet, a második helyen pedig Gisele és csapata küzd a zöldebb és fenntarthatóbb mindennapokért. 

A kampányfilmben Sting már csak ráadás: 

Szólj hozzá!

Címkék: energia hulladék környezetvédelmi világnap ENSZ Gisele Bündchen

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr706280697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása