HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

10000 nm erdő települ Milánó belvárosába - függőlegesen

2010.11.23. 15:30 polyak.zsuzsa

Egy nagyon érdekes tervre akadtam ma, ha ez a jövő, akkor ez biztató. A legtöbb nagyvárosnak ugye komoly fejtörést okoz, hogyan növelje zöldfelületeinek nagyságát. Helyből Milánóban sincs több, így döntöttek: egy új terv szerint felfelé törnek, a szó szoros értelmében. Hiszen - ahogy az a lenti képeken is látszik - a Boeri Studio vertikális erdőket álmodott meg az észak-olasz városba.

A belvárosba tervezett két vertikális erdő egyébként egy 110 és egy 76 méter magas lakótornyot takar, és összességében 10.000 nm erdőnek felel majd meg. A 3,6-tól egészen 9 m magas, különböző fajtájú fák az épület homlokzatán kapnak helyet, attól függően elosztva, hogy melyik oldal mennyi fényt kap.

A lakótornyok a tervezők szerint jobb életminőséget nyújtanak majd - nem csak a város lakóinak - de a benne élőknek is, hiszen a fák megkötik a CO2-t, felfogják a port, védelmet nyújtanak majd a széltől, de ugyanígy a hőségtől is. A fák öntözése újrafelhasznált csapadékvízzel lesz megoldva, amelyet a ház "állít elő". Mindemellett további zöld elemei is lesznek az egyedülálló erdő-toronynak, hiszen a tetőn szélturbinák és napelemek is helyet kapnak majd.

jealousy

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr444681723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása