HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Áttörés: a Google dolgozói tölthetik először vezeték nélkül elektromos autóikat

2011.03.22. 16:35 polyak.zsuzsa

Azt eddig is tudtuk, hogy a Google-nál dolgozni jó (irodai környezet, és a többi fincsiség), viszont most tovább gyarapszik kiváltságaik sora: először a Google kaliforniai irodájának dolgozói próbálhatják ki a vezeték- és "kéz" nélküli autó-töltő szolgáltatást, azaz a Plugless Power™-t. Már persze, aki elektromos autóval közlekedik, mert a bringások is sokan vannak.

Egyszerű de nagyszerű szlogen hirdeti a fejlesztést: "Miért töltenénk a holnap járműveit tegnapi technológiával?" És tényleg... miért is? Amikor hozzá sem kell érni sem a kocsihoz, sem a töltőhöz, azok mégis egymásra találnak. Ahogyan a Google és az Evatran.

A rendszert ugyanis az Evatran nevű tiszta energiával foglalkozó startupnak köszönhetjük - mi a jövőben, a Google szerencsései pedig a jelenben. A fejlesztők szerint a vezetékmentesség nem megy majd a feltöltési idő kárára, nem tart majd hosszabb ideig, és energiaveszteséggel sem kell számolni.

 

A fenti videó kitűnően bemutatja, milyen egyszerű is lesz ez a módszer: nem kell többé dokkolókat keresni a kocsinknak, az parkolás közben töltődhet, amíg mi boltban vagyunk, a fodrásznál ülünk, vagy a konditeremben izzadunk - elég lesz csak a parkolóhelyek végén elhelyezett vezeték nélküli rendszer elé beállni, és már mehetünk is.

Az Evatran reményei szerint 2012-től indulhat be a sorozatgyártás nagyobb mennyiségben. Az, hogy Magyarországon mikor látunk ilyet a CBA elé beparkolva, hát... maradjunk annyiban, hogy haha :) .

jealousy

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr244681739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása