HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Netről a kertbe

2011.06.24. 21:04 polyak.zsuzsa

Tavasz - sőt, igazából tavaly ősz - óta készülök rá, hogy a nyaralónkba végre kicserélem a velem közel egyidős (!) retro-szetteket, amiknek lassan már tényleg örülne egy filmstúdió díszletnek, olyan régi szocreál grillcuccok, kertibútorok, energiazabáló kültéri lámpák, vagy éppen tányér- és pálinkáspohár készletek halmozódtak fel. Egyszóval távol áll az alábbi enteriőrtől. :)

Viszont az itthoni bútor/kerti áruházakat, hobbiboltokat járva jöttem rá, hogy 1) ami tetszik, azért nem adnék annyit, mint az eredeti ára 2) ami reálisan áron van, azt nem nézném jó szívvel sokáig 3) amikor végre leárazás jött, a kinézett cuccok persze nyilvánvalóan idén is elfogytak. És akkor feladtam. Elkezdtem a neten nézelődni, kisebb dolgokat rendszeresen veszek így (jó kis hasznos tippek Jólántól a Facebookon :)  ) és kiderült: nem csak könyvet, parfümöt éri meg neten venni, de akár egy hatalmas kertibútor-szettet is - még a szállítással együtt is. Az alábbiakból persze nem mondom, hogy ma mindet megrendelem, de ez a kis kívánságlista nem is olyan irreális. Ja, arról nem is beszélve, hogy nagy részük - persze - zöld termék.

Íme az én kert-ráncfelvarrós listám első köre - szigorúan online beszerzéssel az eBay-ről.

1. Mindenekelőtt kéne ez a hatalmas pihenő-ágy, amivel szemeztem már sok wellness-hotelben, de az itthoni árazása (400-500 ezer néhol) elriasztott. A neten viszont - nem is értem, hogyan - 120.000.- Ft-ért kínálják, vadi új, persze a szállítás ebben nincs benne. Időjárás- és UV-álló, és bár mű-rattan, minden része csupa műanyag, de tartóssága miatt vehető környezetbarátnak is, hiszen tuti nem kell kidobni jó pár évig.

2. Jó lenne ez a Thaiföldön kézzel készített fair trade öko-függőágy, bár ez azért a luxus-kategória, hiszen 99.000.- Ft szállítással az ára. Az, hogy jól néz ki, és elhivatott zöld-vendégek előtt lehet vele menőzni, kétségtelen.

3. Ami viszont egyértelműen a legkínosabb a házunkon - az a külső fali lámpánk. 29 éves, és ez meg is látszik rajta. Mivel a házunk az erdő közepén áll, hajlamos vagyok arra, hogy a teraszlámpa egész éjjel ég. Namost, ez nem kis energiapazarlás a lelki nyugalmamért cserébe :). Ez az alábbi kültéri öko-lámpa ellenben nem csak jól néz ki, de extra-energiatakarékos is.  OK, hogy 22.000 Ft szállítással, de mivel csak kettő kéne belőle, a villanyszámlán talán hamar visszajönne az ára.

4. Szerintem nem csak nekem van állandó problémám a kertet széttúró vakondokkal. Erőszakosabb eszközökhöz - egyelőre - nem akarok nyúlni, így az alábbi napelemes riasztó elég jó megoldásnak tűnik, 3900.- Ft-ért meg főleg.

5. Egyelőre még nem sok minden terem a kertben - főleg, hogy erdőről van szó - , de azért pl. a szamócát és a vadvirágokat (persze, csak ami nem védett :) ebbe a kosárba stílusosan lehetne gyűjteni.

6. A legnagyobb bajban a kertbe való asztal-székek kombóval vagyok - itt a legnehezebb igényes, de nem túl drága szettre akadni. Az alábbi nem a legolcsóbb, de minőség - bővíthető teakfa asztal négy székkel. Ahogy a képen is látszik,  elég jól egymásba tehető, elpakolható, így pl. én, akik minden egyes hétvégén ki-be pakolom a garnitúrát, ezt értékelem. Hát igen, az ára - szállítással 189.000.- Ft, viszont látva a nagyáruházak műanyagbútor-árazásait, nem is olyan kemény.

7. És persze ha kert, nem maradhat ki a grillezés sem. Az alábbi egy olyan hordozható darab, ami azoknak is hasznos lehet, akiknek csak egy terasz áll rendelkezésre - mert persze egy tisztes épített grillnél egész más íze lesz a dolgoknak. De ne legyünk telhetetlenek, ez a rejtett kukás, pulttal is felszerelt grill azért hozza szintet, ráadásul a barkácsáruházak árainak ismeretében a 36.000.- Ft + szállítás annyira nem is sok.

+ 1. Akinek pedig nincs kertje, de reggelente az omlettbe jólesne egy adag friss bazsalikom vagy koriander, akkor ez az angol vidéki stílusú cuki láda a jó választás - 4600.- Ft-ért, és ez nem csak a ládát tartalmazza, de a földet, a különféle magokat is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr294681747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása