HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Mennyire zöld az iPad2? És mit tegyünk a régivel?

0001.12.05. 01:00 polyak.zsuzsa

...ne a kukába dobjuk, ha cserélni is akarjuk (tippek lentebb). Mert ugye aki nem a Marson tartózkodott az elmúlt 12 órában, annak biztosan nem új, hogy tegnap bemutatták a várva várt iPad2-t (KELL!). Amit ennyi idő alatt meglehet tudni róla, azt már többen leírták (akiknek mégis újat mondtam eddig, akkor itt és itt lehet bővebben olvasgatni), a beépített kamerára, stb-re így nem térnék ki, most inkább nézzük meg, hogy mennyire zöld az új kedvenc.

A legfontosabb: az új iPad annyit fogyott, hogy vékonyabb lett az iPhone4-nél is, 33%-al lett soványabb, a 10 colos képernyőhöz így 8,8 mm-es vastagság társul (korábban 13,4 mm). Ez zöld szempontból tehát mindenképpen előrelépés: jóval kevesebb anyag szükséges az előállításához, és ennyivel kevesebb anyagot kell majd újrahasznosítani, ha kis kedvencünk befejezi szolgálatait. S bár jóval gyorsabb lesz a nálunk március 25-től kapható kütyü, aksi szempontból is rendben van, hiszen az erőnövekedés ellenére ugyanúgy bír majd 10 órát (állítólag).

Ahogyan elődje, úgy természetesen az új iPad is arzén-, PVC-, higany- és BFR-mentes, és igen magas arányban újrahasznosítható. És el is érkeztünk egy fontos kérdéshez: mit tegyünk a "régi" (= alig egy éves) iPad-ünkkel, ha nem bírunk magunkkal és azonnal kell az új? Nos, találtam egy nagyon jó cikket, ami erre is választ ad.

1. Vissza a feladónak: Steve Jobs tárt karokkal várja a régi cuccost (nem csak az iPad-eket, de minden régi PC-t). Sőt, ha még nem teljesen halott, és tudnak is vele valamit kezdeni, Apple ajándék-kártyát is kaphatunk cserébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr544681642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása