HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Parkvilágítás kutyapiszokból

2010.06.21. 10:23 polyak.zsuzsa

A „kutya végzi a dolgát” kifejezés nemsokára új értelmezést nyerhet.

Képzeljük csak el, mekkora konfliktusfaktor oldódna meg a városokban, ha a kutyák ezentúl hozzájárulnának az áramtermeléshez.

Nem, nem kutya-futópadokra kötött generátorokkal, hanem egyszerűen a hátrahagyott kutyapiszkon keresztül.

A kutyatartás (sok közül) ugyanis az egyik legmegosztóbb probléma a városlakók körében. Annak is legsarkalatosabb pontja a kutyagumi-téma. Ma még! De lehet, nemsokára beköszönt a „minél több, annál jobb” időszak.

Matthew Mazzotta tervező fejéből ugyanis kipattant az ötlet: lássuk el árammal a parkokat az ott dolgukat végző kutyák hathatós segítségével. A Park Spark Projekt keretében elindult ötlet lényege, hogy a kihelyezett szerkezet a bedobott kutyagumit metánná alakítja, a gázt a lámpaoszlopba pumpálja – és a parkban „lőn világosság”.

Az „organikus hulladék” felhasználásának ötlete persze nem új (ld. a többi között az Indiában 1994-ben útnak indult „feldolgozóüzem kiváló példáját), azonban Mazzotta egyszerű de nagyszerű ötlete valóban a mindennapjaink részévé válhat, szó szerint mindenki hozzátehet így valamit a tisztább, élhetőbb városért.

Ha hatalmas költségcsökkenést nem is eredményezne, szerintem pár hasonló bedobó itthon is remek hangulatjavító-akció lehetne a kutyások-kutyaellenesek közötti háborús helyzetben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr624681654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása