HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Zöldstadionban nyertek aranyat a spanyolok

2010.07.12. 10:52 polyak.zsuzsa

A tegnapi VB-döntő ugyan sárgállott a sok kiosztott laptól és fénylett a 18 karátos arany kupától, de zöld is volt - és nem csak a gyep. Az utolsó meccset ugyanis Dél-Afrika (egyik) legzöldebb stadionjában rendezték meg.

A johannesburgi felújított Soccer City közel 90.000 fő befogadására képes, a Populous által újratervezett gigastadion nappal föld-színekben pompázik, éjjel pedig - ahogy az tegnap is látható volt - felejthetetlen látványt nyújt az átlátszó panelekből készült homlokzat.

Az üvegszálból és betonból készült alapanyagot Németországból szállították, és sokkal inkább környezetbarát, mint a korábbi, most lecserélt aluminium-panelek, hiszen később akár teljesen újrahasznosíthatóak. Továbbá olyan zöld újításokat vetettek be, mint az összegyűjtött esővíz újrahasznosítása - pl. wc-öblítésre, ill. a gyep öntözésére. Több stadion a korábbi felújításából szültett újjá, a bontás során keletkezett anyagok nagy része azonban nem a hulladéklerakókban landolt, hanem igyekeztek újra felhasználni az építkezések során.

A hagyományos afrikai edényt formázó Soccer City eredetije még 1985-ben épült, és az átalakítással Dél-Afrika legnagyobb stadionja lett.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr114681670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása