HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Bringaút használt nyomtatópatronokból Ausztráliában

2010.06.17. 10:09 polyak.zsuzsa

Ma még egy kicsit Ausztráliában időzünk: a használt nyomtató patronokból készült bringaút mellett ugyanis nem mehetünk el (sajnos itthon még hasonlón sem, egyelőre...).

Az Ausztrál National Park Service nemrég átadta a West MacDonnell National Parkban vezető 17 km hosszú kerékpár utat, amelyhez a hagyományos bringautakhoz képest kevesebb, s nagyrészt újrhasznosított nyersanyagot - köztük üres nyomtató patronokat - használtak fel. Így nem csak olcsóbb volt a munka, de a végeredmény is tartósabb lesz.

Ezzel hosszútávon is sok pénzt takaríthat meg a nemzeti park. A 330 ezer dolláros építkezést a turizmust támogató állami csomagból fedezték.

Mint azt Karl Hampton, a parkokért és vadvilágért felelős miniszter elmondta, évente mintegy 120 ezer ember látogatja meg a West MacDonnell Nemzeti Parkot, ezzel a beruházással pedig nem csak egyedi élményben részesülhetnek, de a környezet megóvásáért is tesznek egyszerre.

Szerintem itthon a hagyományos mezei kerékpárúttal is kiegyeznénk, csak szaporodnának!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr874681647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása