HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

A világ legszemetesebb szállodája Rómában – Helena Christensennek megfelel, sőt!

2010.06.18. 22:31 polyak.zsuzsa

Nem, nem egy lerobbant római szállodáról van szó, hanem egy tengerparti hulladékból felépített 5 szobás hotelről .

Igen, jó a tipp, a kezdeményezés egy kampány része, méghozzá a Corona „Save the Beach” kampányáé.

A helyszín szerintem a tengerpartok megóvásától eltekintve azért is jó választás, mert kevés olyan szemetes városban jártam Európában, mint Róma (amit persze egy jó ebéd/vacsora/reggeli/uzsonna után az ember meg is bocsát a városnak azonnal…).

A hulladék-hotelt Ha Schult német művész alkotta meg, 12 tonna szemétből. Ha sokat kukázunk a szobánk falában, találhatunk pl. halászhálót, gördeszkát, régi gumiabroncsot.

Állítólag a szobák meglehetősen puritánok, zuhanyzó nincs, csak öko-WC, de legalább igazi bútorok vannak bennük. Egy éjszakára az egyik szoba megfelelt Helena Christensennek is.

A modell ugyanis beszállt a kampányba, melynek fő üzenete: ha nem figyelünk oda, nemsokára valóban ilyen körülmények között találjuk magunkat a családi nyaralás során a parton.

A hotel június 7-ig állt Rómában, és európai körútra indul. A céljuk: minden évben megtisztítani egy európai strandot, partszakaszt.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr994681651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása