HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Palackba paszírozott roncsautók - szemléletformálás orosz módra

2010.07.02. 13:26 polyak.zsuzsa

A következő kicsit off-topic, nem éppen zöld-téma, de a szemléletformálás ilyen ötletes és látványos módja szerintem megér egy posztot. Biztos más is találkozott már falvak elején posztoló papír-rendőrökkel, nekem volt szerencsém, és tényleg bevettem elsőre: vissza is vettem a tempóból. Az alábbi szoborral az ittas vezetéstől akarják eltántorítani a söfőrökket - a legjobb helyen, a papírdobozos vodka hazájában, Oroszországban.

Odintsovo mellett az orosz autós biztosítók szövetsége és a Zavod-ügynökség összefogásából született 8 tonnás, 12 méter magas palack-monstrumot roncsautókkal töltötték fel elriasztásképpen - ez vár a piás sofőrök kocsijára is, a benne ülőkről nem is beszélve.

Nem tudom, hogy ez mennyire lesz meggyőző hatással az itallal különösen szoros viszonyt ápoló oroszokra, de hasonló itthon is elkélne, így talán pár Stohl Bucival kevesebb futkározna az utakon. Vagy nem. Szerintem utóbbi.

Bár Izraelben állítólag bevált a testvér-alkotás (ld. alább).

A kreáció mindenesetre ötletes, látványos, így nekem mindenképp tetszene pár ilyen kezdeményezés a magyar utak mellett is. Még jobban elkéne valami hasonló elgondolkodtató szobor-szerűség a mozgáskorlátozott parkolóhelyekre beálló, és a buszsávban araszoló "fontosemberek" figyelmének felkeltésére, már ha ilyet el lehet náluk érni.

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr174681666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása