HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Mi a közös Manhattanben és Alsópáhokban?

2010.07.09. 16:00 polyak.zsuzsa

Miután péntek délután a legtöbb embernek már konkrét tervei vannak a hétvégére, ez a cikk most első sorban azoknak szól, akik nem idegenkednek a spontán megoldásoktól (és persze azoknak is, akik most tervezgetik nagyszabású utazásukat). Környezetvédő utazók figyelem! Ha pihenés közben is szeretnétek óvni a Földet, akkor eszetekbe ne jusson, hogy az egyre szaporodó zöld szállodák valamelyike helyett egy elavult, nemtörődöm és felelőtlen lebujba mentek.

Környezettudatos szállodákat Manhattantől Koppenhágáig vagy – a hazai turizmus kedvelőiről nem megfeledkezve – Budapesttől Alsópáhokig számtalan helyen találtok. Na de mégis mitől lesz zöld egy szálloda?

A 70 Park Avenue Hotel például a mellékhelységek vízfogyasztásával kapcsolatban hozott megszorító intézkedéseket, de gondolt a zöld promócióra is: újrahasznosított papírt és szójaalapú tintát használ kiadványai elkészítésekor. Sőt. A tisztítószerek esetében sem tűri meg a környezetkárosító anyagokat. És ha ez még mindig kevés lenne ahhoz, hogy holnap New Yorkba repüljetek, a zöld szálloda zöld módon szállít el benneteket az általa javasolt zöld éttermekbe.

A világ első széndioxid-semleges fővárosa címre pályázó Koppenhágában még az önkéntesség élményét sem fosztják meg tőlünk. A Crowne Plaza vendégei részt vehetnek az energiatermelésben: a szálloda két áramfejlesztő biciklit állított fel, amelyekre bárki felpattanhat. Aki kevésbé elhivatott zöld, ellenben nem elég vastag a bukszája, az is jól fogja érezni magát: ha minimum 10 wattórányi áramot kitermel, ingyenes vacsorát kap. Kevesebb zsírpárna, több lóvé, zöldebb nyaralás.

Végezetül pedig – csakis a hazai turizmus kedvelőinek – ajánljuk a Zöld Szálloda 2009-2010 pályázat nyerteseit: a budapesti Danubius Hotel Flamenco-t és a CEU Hotelt, ami ugyancsak székesfővárosunkban található. Jó utat mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr404681669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása