HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Bringbarát autó - egy matricakampány, aminek van értelme

2010.08.11. 11:37 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

Személy szerint soha nem értettem a "Baba az autóban"-típusú nevelő matricákat - hiszen HA nincs baba az autóban, akkor nekimegyünk direkt?! Na ugye... Akit pedig csak a matrica állít meg a szándékos karamboltól, annak már úgyis késő, mire olvasható közelségbe ér, és nála már amúgy is "csengettek" valószínűleg... Ez a lenti ötlet viszont tetszik, feltéve, hogy az üzenetet a söfőr nem csak matricán közvetíti.

A washingtoni székhelyű Pedal Pushers Club indította el a "bringabarát jármű" matrica-akciót. Az USA-ban évente kb. 44.000 kerékpáros-sérülés történik (itthon körülbelül 2000), és ebből 700 halálos kimenetelű (forrás: NHTSA).

A kezdeményezésnek kettős célja van: egyfelől az autósok figyelmét felhívni az odafigyelés fontosságára, másfelől a kerékpárosokat emlékeztetni rá - nem csak a négykerekűek hozzáállásán múlik a biztonságos egymás mellett gurulás.

A matrica 2 $-ért rendelhető meg a Clubtól, 1 $-t matrciák/szórólapok előállítására fordítanak, a többi bevételt pedig a US Open of Cycling alapítvány kapja, amely fiatalokat oktat a biztonságos kerékpározásra.

Én mindkét felet képviselni szoktam, és bevallom, mindig az ellentétes "oldal" bosszant az utakon, azaz kocsiban ülve a bringások, kerékpárral lavírozva pedig az autósok. Ehhez az "együttéléshez" is kell egy kultúra (nameg több/jobb bringaút), már csak évek kérdése, és nem lesz itt semmi gond :)

jealousy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr874681691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása