HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Ha hív a természet... - városkép-építő vizelde

2011.07.07. 12:47 polyak.zsuzsa

Városi környezetben a nyilvános vizelés problémaköre egyértelműen valami nem kívánatos dolog - volt eddig. Mostantól a "szükség" nem szennyezi, hanem szépítheti a várost. Budapesten évek óta kardinális kérdés a nyilvános WC-k helyzete, és egyelőre nem is nagyon látni igazán érdemi előrelépéseket, ha fecskék már fel-fel tűnnek is. Érdemes lenne megfontolni az alábbi ötletet. Eddie Gandelman "Ha hív a természet" nevű projekt-toalettje ugyanis nem csak megkönnyebbülést, de szebb városképet is magával hoz - méghozzá a vizelet felhasználásával.

Így működik (már amennyit találtam róla): a vizelet ugye tele van foszforral, és ha megfelelően van elosztva, kezelve - ahogyan Gandelman ötletében is - akkor kiválóan táplálható így egy designos toaletten keresztül a városképet javító zöld növényzet. Egy toxikológus professzor közreműködésével 3 lépésben tisztítják, kezelik és ki tudja, mi mindent csinálnak a vizelettel, ami a 4-es blokkokban épülő köztéri toalettekbe "érkezik".

A Trendhunter írója például egyenesen azt vizionálja, hogy éttermek majd a vizeleten termesztik a fűszernövényüket frissen az utcán.

Egy hibája van - nekem úgy tűnik, ez csak a férfiak számára jelentene menekülést, női verziót nem nagyon találtam. Továbbá az sem tisztázott, hogy a filter kiszűri-e rendesen a különféle gyógyszermaradványokat, ami - mint a "férfiak vs. fogamzásgátló maradék a vízben" városi legenda óta tudjuk - veszélyesek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr94681748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása