HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Átadták Las Vegasban a világ legnagyobb, sörösüvegekből készült épületét

2012.07.12. 12:54 polyak.zsuzsa

A sörszezon közepén járunk, talán ilyenkor fogy a legtöbb (üveges) sör, soha jobbkor nem jöhetett volna szembe ez a sztori... Las Vegasban ugyanis 1.4 millió $-ból megépült a világ legnagyobb, 500.000 db újrafelhasznált sörösüvegből készült épülete, a Morrow Royal Pavilion. A lenti fotó nem csoda, ha ismerős, ugyanis a házat az Angliában található Swarkestone Hall Pavilion-ról mintázták, ami a Rolling Stones "Hot Rocks" c. albumának borítóján is szerepel. Most az építők (Realm of Design) a Facebook-on indítottak kampányt azért, hogy a zenekar tagjait odacsábítsák új alkotásukhoz élőben is.

Az alkotók a Las Vegas-i strip hoteljeiből és környékéről gyűjtötték be az üres üvegeket, ami nem volt nehéz, tekintve, hogy hetente 145 tonna üres üveget hagynak maguk után a szomjas turisták. Az épület nagyrészt ún. GreenStone-ból épült, ami tört üveg és hamu/pernye szilárd keveréke - ebből az anyagból szinte minden építhető, kandallótól kezdve a teljes épületekig. Most már csak gyűjteni kell otthon szorgosan a sörösüvegeket, és egyszer még egy villánk is lehet belőle...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr104681774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása