HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Kína gőzerővel rákapcsolt a zöldtetős megoldásokra

2012.09.17. 11:54 polyak.zsuzsa

A zöldtetős megoldások egyre terjednek a világban, különösen New York City halad rohamléptekben ezen a téren. Ugyanakkor Kína e téren sem akar lemaradni. Zhuzhou város rá is tett egy lapáttal, amikor egy új, zöldtetős bevásárlóközpont tetejére húztak fel 4 villát. A China Daily tudósítása szerint az épületek irodaként szolgálnak a bevásárlóközpont fejlesztői, a Zhuzhou Jiutian Real Estate részére. Az, hogy ezek legálisan épületek-e fel, megy a vita, de az önkormányzat szerint igen. Zhuzhou vezetése egyébként 2008 óta fektet nagy hangsúlyt a város zöldítésére, amióta a település a 34 hivatalos nemzeti kertváros közé került. 

Peking például olyan szabályozást léptetett életbe 2011-től, mely szerint a 12 emeletnél és 45 méternél alacsonyabb, kevesebb mint 20 éve épült házak tetején kötelező a zöldtetős megoldás. Hely az van, hiszen összesen 140 millió négyzetméternyi csupasz tetőn és homlokzaton lenne lehetőség ilyen megoldásra. Az extramód szennyezett város levegőjének mindenképpen jót tesznek ezek a fejlesztések, hiszen a zöldtetők az épületek hűtésére, valamint a járművek által kibocsátott szennyező anyagok valamilyen szintű felfogására is alkalmasak. 

Az úttörő egyébként 1983-ban a "Nagy Fal Hotel" volt, amelyet először élő tetővel fedtek be. Igaz, ekkor még 200.000-nél kevesebb gépjármű szennyezte Peking levegőjét. Hol vagyunk ma már ettől. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr854782820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása