HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

1 millió dollár elefántmentésre Leo-tól

2014.05.16. 10:47 polyak.zsuzsa

Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a veszélyeztetett állatok megmentéséért közismert, ilyen téren ő az egyik legaktívabb. Alapítványa, a Leonardo DiCaprio Foundation most éppen 1 millió dollárt adományozott az "Elephant Crisis Fund" nevű kezdeményezésnek. A több állatvédő szervezet által közösen menedzselt projekt az adományt teljes egészében az afrikai orvvadászat megfékezésére fordítja. 

leonardodicaprio-592x395.jpg

Ahogy azt Leo a vasárnapi Los Angeles-i adománygyűjtő eseményen elmondta, csak tavaly 30.000 afrikai elefántot öltek meg orvvadászok az agyarukért. A projektet többek között szervező Save The Elephants nevű szervezet képviselője, Dr. Iain Douglas-Hamilton szerint ezeknek az elefántoknak egyetlen módon van jövőjük, mégpedig ha a kormányok, civilszervezetek és magánemberek együtt lépnek fel az orvvadászok ellen. Douglas-Hamilton szerint a LA-i esemény új reménnyel töltötte el, hiszen összesen 2 millió dollár gyűlt össze adományokból. A cél egyébként 5 millió dollár 3 év alatt. 

artmain_Murembo_mainimage.jpg

És hogy konkrétan mire fordítják a pénzt? Az eddig befolyt összegekből többek között egy repülőt vásárolt már a szervezet, amely a kenyai Tsavo Nemzeti Park megfigyelésére koncentrál. Rengeteg nyomkövető kutyát képeznek ki folyamatosan, akik az orvvadászok "kiszagolásával" tesznek állattársaik védelméért. 

És mivel Kína az elefántcsont elsődleges felvásárlóhelye, helyi szemléletformáló kampányokkal, kínai celebek bevonásával folyó programokkal igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a veszélyre. 

A kampányt és az afrikai elefántok jövőjét a következő honlapon lehet támogatni: www.elephantcrisisfund.org

 

Szólj hozzá!

Címkék: elefántok orvvadászat Afrika Leondardo DiCaprio

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr776172627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása