HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Okosabban, zöldebben menedzselnéd városod? Próbáld ki magad - IBM CityOne

2010.10.06. 10:20 polyak.zsuzsa

Bookmark and Share

Úgy gondolod, polgármesterednél vagy a sok aktatologató hivatalnoknál te jobban menedzselnéd városod energia, -vízellátását, a hulladékgazdálkodást, vagy a közlekedést? Most megmutathatod, valóban van-e hozzá tehetséged. Mindenekelőtt: nem fizetett hirdetésről van szó (bárcsak úgy lenne :) ), a következő játék a nem éppen IQ-igényes FarmVille-szerűségek korában valóban megtetszett. Egyértelmű, hogy egy marketing-húzással nézünk szembe. Nem egy újabb SimCity került a polcokra, illetve olyasmi, csak éppen a való világra szabva.

Ez a bemutató videó mindent elmond:

Az IBM CityOne nevű új játéka érdekes, és fél óra CityOne hasznosságban össze sem hasonlítható pl. fél óra FIFA-val (elnézést a rajongóktól, most majd kapok, tudom...). A játékot nem csak civileknek, de döntéshozóknak, városvezetőknek is szánják, hogy jobban megismerjék a fejlődő technika kínálta lehetőségeket - miként lehet egy várost zöldebben, hatékonyabban működtetni.

A játék során (a SimCity-vel ellentétben) nem a semmiből kell felépítenünk egy várost, hanem a már kész települést kell tudnunk jól és okosan kezelni - ami alatt környezetbarát, fenntartható működtetést értünk. Az IBM egyébként nem csak a virtuális térben nyomul ebben a Smarter City-ről itt bővebben.

Ja, azt hozzá kell tennem: a várost környezeti szempontból eléggé lepukkant állapotban kapjuk meg, ezt kell felhozni, mind környezeti, mind üzleti szempontból, különböző virtuális high-tech eszközök segítségével. A másik fontos cél (persze...): a lakosok boldogság-érzetének fokozása. A projekt során tanácsadók is a segítségünkre vannak egy-egy ügy megoldásában, fejlesztésében.

Aki ki akarja próbálni magát, itt kezdheti el a játékot.

Az IBM Einsteint is beveti a meggyőzés érdekében, honlapjukon a következő idézet választ el minket a játék megkezdésétől: "We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them." Ezzel pedig nem vitatkozhatunk.

Az alábbi videóban a többi között Steve Millstől (Senior VP & Group Executive Software & Systems, IBM), valamint a játék fejlesztőitől, és persze IBM marketingesektől tudhatjuk meg, miért fejlesztették ki a játékot. Ők persze (elsősorban) társadalmi hasznosságot emlegetnek, de azért gondolom senki nem ma jött le a falvédőről :) mindamellett, hogy a játék valóban hasznos, okos, stb.

jealousy

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr254681713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása