HTML

Greenpolis a Facebook-on

Bejegyzések

Linkblog

facebook.com/greenpolisblog

Minden ami zöld.

Szupercsendes elektromos kukásautókra vált Franciaország

2011.05.06. 10:28 polyak.zsuzsa

Nincs is annál "jobb", mint kora reggel a hangosan pöfögő kukásautóra ébredni. Franciaországban május 12-től ennek vége - ugyanis szupercsendes, elektromos kukáskocsikra cserélik az összes járművet az országban.

A hírek szerint először a Párizs környéki Courbevoie 70.000 lakosa élvezheti majd, és ezután fokozatosan térnek át az új gyűjtőautókra az egész országban. A járművek a Dow Kokam által fejlesztett legújabb,  lítium-ion (Li-ion) technológiával futnak majd, ezzel az akkumulátorral állítólag 8 órát is elmennek majd egyhuzamban. A kukásautók teljes mértékben computer-vezéreltek lesznek, a sofőr folyamatosan monitoron követheti nyomon, mit csinálnak hátul a kollégák, tehát vége a visszapillantó tükörben sasolós időknek. Az év végéig a hulladékfeldolgozást kezelő SITA France  11 járművet tervez üzembe helyezni, és ezt követi majd az ország teljes beterítése és cseréje.

via: Reuters

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpolis.blog.hu/api/trackback/id/tr964681744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása